Franeker Courant

keik

Eerste editie Harlinger Kunstweek samen met terugkeer Kunst Achter De Ramen

HARLINGEN – Voor het eerst wordt er dit jaar een Harlinger Kunstweek gehouden. Ook vindt na vijf jaar Kunst Achter De Ramen weer plaats. Beide evenenementen zijn van 1 tot en met 8 oktober.

Om de kunstweek mogelijk te maken, hebben de Stichting KEIK Harlingen en de Stichting Kunst Achter De Ramen hun krachten gebundeld. Beide evenement vinden gelijktijdig plaats.

Tot vijf jaar geleden was Kunst Achter De Ramen een jaarlijks evenement op de Lanen. Daarbij werden kunstwerken geëxposeerd achter de ramen van de historische panden. Wegens omstandigheden kon het evenement de afgelopen jaren niet doorgaan.

KEIK biedt in de Grote Kerk een podium aan voor beginnende en talentvolle kunstenaars op gebied van beeldende kunst, fotografie, muziek en onder andere dans. Een jury bepaalt wie daarbij de kunst- en fotografieprijs wint.

Kunst achter de Ramen werkt samen met de bewoners van de Lanen. Galeriehouders selecteren kunst en brengen het onder de aandacht door het te exposeren achter de ramen van de bewoners, zodat deze kunstwerken vanaf de straat zichtbaar zijn.

De route tussen de Grote Kerk en de Lanen wordt verbonden door kunst en andere activiteiten zoals verhalenvertellers die op de route het publiek begeleiden.

De Harlinger Kunstweek start zaterdag 1 oktober om 14.00 uur op de Lanen. Ook is er dan een mini foodtruckfestival. Op 2 oktober zijn de foodtrucks eveneens aanwezig. Dan is er ook muziek.

Maandag 3 oktober om 13.00 start de expositie KEIK. De expositie is op werkdagen dagelijks open van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag vanaf 11.00 uur.

De avonden staan in het teken van kunstuitingen in uiteenlopende vormen. Op dinsdagavond vertelt professioneel verhalenverteller Frank Belt onder muzikale begeleiding verhalen in de Grote Kerk.

De woensdagavond staat in het teken van mode, waarbij modeontwerpers vertellen, demonstreren en doen ervaren hoe kunstzinnig de modewereld is.

Op donderdagavond vertelt conservator Steenbruggen van museum Belvédère uit Heerenveen over zijn uiteenlopende ervaringen in de kunstwereld.

Op vrijdagavond is er in samenwerking met de Stichting Concerten Grote Kerk Harlingen een orgelconcert. Organist Eeuwe Zijlstra maakt dan verbinding tussen beeldende kunst en de kunst van het orgelspel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s